DATOLYÁS-PEKÁNDIÓS "KENYÉR"
sponsored links
És még mindig a képgyûjtögetés jegyében készítettem egy datolyás-pekándiós kenyérkét, vagyis inkább loaf-ot. Ebben és az ehhez hasonló receptekben a legnagyszerûbb az, hogy egyetlen tálban elég összekeverni, nincs 5 különbözõ massza, és a hab a tortán, hogy tojásmentes. Így bátran belefér a tojásallergiás gyerekek-felnõttek étrendjébe is....
A datolyától a tészta sokáig puha marad, édességének köszönhetõen pedig kevés cukor is elég hozzá, ha pedig éppen nincs pekándió, használjatok hagyományos diót. Vajjal megkenve, esetleg narancslekvárral tálaljuk.
Hozzávalók egy kb 20 X 10 cm-es hosszú formához:
175 gr datolya (magozva, durvára vágva)
200 ml forró víz
2 evõkanál golden syrup ( esetleg méz)
1 teáskanál szódabikarbóna
60 gr zabpehely
125 gr pekándió durvára vágva ...